• titel
  • titel
  • titel
  • titel
  • titel


Artistieke leiding

Bertha Huls en Ilse Derksen vormen al vele jaren de leiding van Dansschool Bertha Huls. Voor jazzdansgroep Lèfamm vormen zij de artistieke leiding.

De dansgroep kan niet bestaan zonder de dansschool. De grootste talenten uit de gevorderd- , midden- en miniselecties van de dansschool kunnen doorstromen naar Lèfamm. Ze moeten dan wel eerst deelnemen aan een auditie, waarna er besloten wordt wie goed genoeg is om tot de groep te worden toegelaten.

De dansschool is de vooropleiding van de leden van de dansgroep. Maar de dansgroep op zich is weer uitgegroeid tot een niet-officiële vooropleiding van de professionele dansacademies. Zo zijn in de loop der jaren zeker tien leden van Lèfamm doorgestroomd naar dansacademies om te worden opgeleid tot dansdocent. En sommige Lèfammers worden zelfs klaargestoomd als uitvoerend danseres.

Daarmee is maar weer aangegeven dat Lèfamm een amateur jazzdansgroep is van hoge kwaliteit.

Daarvoor hebben Bertha Huls en Ilse Derksen mede gezorgd. Ilse danste zelf jaren in Lèfamm en stuwde de groep mede op naar dat hoge peil. En dat alles onder de bezielende leiding van Bertha Huls, voor wie geen berg te hoog is en geen oceaan te diep als het gaat om het behalen van een nog hoger danspeil van de dansers.

Sinds september 2015 werkt de dansschool onder de paraplu van de Muziekschool Oost-Gelderland.

De coördinatie van de dansschool is na pensionering van Bertha Huls in handen van Ilse Derksen.

De dagelijkse artistieke leiding is in handen van Juliane Swillus

De dansers

vorige volgende